Speakeri 2019

Yakup Dinler

conduce hotelul de 5* din Turcia aflat în patrimoniul UNESCO

Speaker și Invitat / Kayakapi Premium Caves – Cappadocia 5*face parte și din World Heritage Center, fiind primul și singurul Boutique Hotel din Cappadocia, licențiat de către Ministerul Culturii şi Turismului din Turcia. Hotelul ocupă locul 1 pe teritoriul Turciei, atât în Top 25 Luxury Hotels, cât și în Top 25 Hotels, ambele topuri aparținând TripAdvisor Travelers’ Choice 2018. Yakup Dinler este managerul general al acestui hotel.  


[...]

Claude-Emmanuel Robin

a primit prima stea Michelin în ianuarie 2019, Franța

Speaker și Invitat / Claude-Emmanuel Robin este chef și proprietar al Restaurantului L’Allée des Vignes, din Cajarc, Franța.


[...]

Alex Petricean

a primit distincția „Cheful Anului 2018“ în România

Speaker și Invitat / Alex Petricean este Head Chef & Owner al Restaurantului NOUA din București.


[...]

Vadim Mikhalitsyn

conduce Hotelul Savoy 5*, Rusia

Speaker și Invitat / Hotelul a primit distincția Russia’s Leading Boutique Hotel 2018, din partea World Travel Awards.


[...]

Koen Heeren

Unul dintre trendsetterii din industria wellness

Speaker și Professional Partner / Koen Heeren este CEO al companiei Alpha Industries AWT BVBA.


[...]

Arlene Stein

despre Diplomația Culinară și Inovațiile Gastronomice, Germania

Speaker și Invitat / Arlene Stein este fondator și director executiv în cadrul Terroir Hospitality – organizație ce transformă sistemele globale din domeniul alimentației prin diplomația culinară.


[...]

Ray F. Iunius

Chairman al sesiunii de dezbatere

Speaker și Chairman / Ecole Hôtelière de Lausanne (EHL) a fost fondată în 1893, aceasta fiind prima școală hotelieră din lume, dar și una dintre cele mai recunoscute instituții de top din industria ospitalității. Dr. Ray F. Iunius este Business Development Director în cadrul EHL Advisory Services.


[...]

Cezar Munteanu

Chairman al sesiunii „Restaurant Reputation”

Speaker și Chairman / Chef Cezar Munteanu a dobândit de-a lungul carierei sale o gamă largă de experiențe internaționale și multi-culturale, fiind expert în bucătării multiple.


[...]

Luis Lezama Barañano

Fondator și Președinte, Grupo LEZAMA, Spania

Speaker și Invitat / Grupul activează în domeniul ospitalității, fiind alcătuit dintr-o serie de restaurante, hoteluri și școli de formare profesională în domeniu. De asemenea, Luis Lezama Barañano ocupă funcția de președinte al asociației EURHODIP – The Leading Hotel Schools in Europe.


[...]

Pascal Steffen

a primit prima stea Michelin în februarie 2019, Elveția

Speaker și Invitat / Chef Pascal Steffen a primit în anul 2018 distincția „Discovery of the year“ din partea Gault & Millau. Acesta face parte din echipa Restaurantului Roots din Basel din Elveția.


[...]

Sonja Dive-Dahl

General Manager, Radisson Blu Hotel Bucharest 5*

Speaker și Invitat / Sonja Dive-Dahl și-a început activitatea în Radisson Hotel Group în 1988, ocupând funcții importante în cadrul hotelurilor grupului din Suedia, Bulgaria, Polonia, Slovacia, Turcia și România.


[...]

Bogdan Alexandrescu

Restaurantul Ibrik a fost inclus în primele cinci restaurante din Paris, top realizat de Revista Vogue

Speaker și Invitat / Meniul restaurantului Ibrik este semnat de doi bucătari români, Bogdan Alexandrescu și Ovidiu Malishevschi, și include diferite feluri de mâncare specifice bucătăriei românești. Chef și creator de concepte culinare, Bogdan Alexandrescu a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris.


[...]

Tinu Sebeșanu

CEO, Trend Hospitality, România

Speaker și Invitat / Tinu Sebeșanu este fondatorul companiei de consultanță hotelieră Trend Hospitality. Acesta a absolvit atât cursurile de Management Strategic în Turism în cadrul Cornell University și cursurile de Management de Proiect și Operaţional în cadrul Boston University- Hospitality School, ambele în SUA, cât şi programul de MBA în Management la Open University, din UK.


[...]

George Butunoiu

Evaluator de restaurante și fondatorul Restocracy.ro, România

Speaker și Invitat / Restocracy.ro este un sistem de evaluare și prezentare a restaurantelor, lansat în martie 2017. Lista Restocracy include în momentul de față un număr de 200 cele mai bune restaurante din București.


[...]

Andrei Popa

Managerul celui mai bun restaurant din Prahova în 2018

Speaker și Invitat / Restaurantul Atra Doftana a primit 13, 5 puncte în prima ediție a ghidului gastronomic Gault & Millau, la categoria „Destinații speciale”. Andrei Popa, care este și somelierul in-house, mizează pe concepte precum ”Farm to Table” și ”Food and Wine Pairing”.


[...]

Ștefan Țînț

Proprietar, Teleferic Grand Hotel 4*, Poiana Brașov

Speaker și Invitat / Istoria Teleferic Grand Hotel 4* începe după anul 1970, fiind construit în stilul hotelurilor de munte europene, beneficiind de așezarea în staţiunea Poiana Braşov. După ce a funcționat până în 1992, acesta a fost redeschis în 2012, clădirea fiind readusă la viață în urma unor transformări radicale, astfel devenind un „univers hotelier de lux”.


[...]

Ioan Bebeșelea

Syndicat Gourmet a fost desemnat cel mai bun restaurant din Sibiu în 2018

Speaker și Invitat / Ioan Bebeșelea este Chef și Co-propietar Syndicat Gourmet. Meniurile restaurantului cu specific „indian fusion„ au la bază ingrediente locale și de sezon.


[...]

Dora Morhan

General Manager, Pleiada Boutique Hotel 5*, Iași

Speaker și Invitat / Pleiada Boutique Hotel este singurul hotel de 5 stele din Moldova. Dora Morhan s-a alăturat echipei de management a hotelului în 2018 ca Business Development Manager, iar de la începutul anului ocupă funcția de Manager General. De asemenea, este Coordonator de Marketing al Operei Naționale Române din Iași, combinând domeniul ospitalității și cel cultural.


[...]

Răzvan Dincă

Operator Național al programului Green Key, România

Speaker și Invitat / Răzvan Dincă ocupă funcția de Director de Programe în cadrul Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG). Green Key este unul dintre programele internaţionale ale FEE (Foundation for Environmental Education) dedicate hotelurilor și altor unități de turism, care promovează şi au o atitudine responsabilă faţă de mediul înconjurător. Green Key acordă certificări în peste 57 de țări.


[...]

Raluca Hrițcu

Country Manager, Gault & Millau, România

Speaker și Invitat / Gault & Millau este primul ghid gastronomic la nivel internațional care intră pe piața românească. Pe lângă evaluarea de restaurante, Gault & Millau își propune în România să sprijine prin acțiuni concrete bucătarii, piața de restaurante, publicul larg precum și producătorii locali.


[...]

Benjamin Calleja

despre ,,Guest Experience Design”, Suedia

Speaker și Invitat / Benjamin Calleja este CEO și fondator al Livit, una dintre cele mai mari companii de design din lume, activând în 40 de țări. Acesta se concentrează pe creșterea performanței restaurantelor prin experiența pe care designul o poate oferi clienților.


[...]

Răzvan Crișan

conduce restaurantul Kane - Seasonal Bistro, care a obținut 14,5 puncte Gault & Millau în 2018

Speaker și Invitat / Pe lângă restaurantul Kane, acesta administrează și M60 Cafe și Spațiul M60, alături de francezul David Maguet și Ciprian Morar.


[...]

Richard Andrews

a proiectat hotelul Shimao Wonderland Intercontinental din Shanghai, China

Speaker și Invitat / Arh. Richard Andrews este unul dintre fondatorii biroului de arhitectură JADE UK. Biroul se concentrează pe proiecte de arhitectură de înaltă calitate, atât din UK, cât și pe plan internațional, în special în sectorul ospitalității. Hotelul Shimao Wonderland Intercontinental din Shanghai a fost construit pe locul unei cariere abandonate, dispunând inclusiv de camere subacvatice.


[...]

Adrian Soare

prezintă noul Hotel Autograph 5* by Marriott, care se va deschide în 2020

Speaker și Invitat / Hotelul proiectat de CUMULUS reprezintă o transformare a Palatului Băncii Marmorosch Blank din București, clădire clasificată în categoria monumentelor istorice. Arh. Adrian Soare este cofondator al biroului de arhitectură CUMULUS din București.


[...]

Mihai Lambrino

Vinto - Gastro Wine Bar a fost ales în fruntea clasamentului restaurantelor din Timișoara în 2018

Speaker și Invitat / Mihai Lambrino a deschis alături de soția sa, pornind de la pasiunea lor pentru vinuri, Vinto Gastro Wine Bar în 2013, reușind să obțină cel mai mare punctaj din Banat în ghidul gastronomic lansat anul trecut în România, 11,5 puncte. Conceptul restaurantului se bazează pe gastro socializare sau „sharing”.  Meniul se schimbă periodic fiind dedicat diferitelor zone viticole din Italia, Spania sau Argentina.


[...]

Cătălin Trandafir

Proiectantul Restaurantului Werk din Hunedoara, nominalizat la Mies van der Rohe 2019

Speaker și Invitat / Printre cele mai importante distincții obținute cu proiectul Restaurant Werk, se numără și premiul BETA Competition 2018, la categoria Built space. Arh. Cătălin Trandafir este Managing Partner în cadrul biroului de arhitectură și design Filofi și Trandafir Arhitectura, din Cluj-Napoca.


[...]

Speakeri 2018

Peter Ducker FIH

Chief Executive, Institute of Hospitality, Marea Britanie

Speaker și Invitat / Institutul Ospitalității promovează de peste 75 de ani excelența și profesionalismul în industria de profil, reunind manageri din peste 100 de țări. Peter Ducker este Director Executiv al Institute of Hospitality. A urmat cursurile Universității Oxford și timp de mai mulți ani a condus Asociația The Hotel Booking Agents, cu un portofoliu de peste 85 de agenții și 205 hoteluri. Face parte din top 50 cei mai influenți oameni din industrie.


Mai multe aici


[...]

Renata Martinčič

Director General, Direcția de Turism, Ministerul Dezvoltării Economice și Tehnologiei, Slovenia

Speaker și Invitat / Campania națională de branding „Slovenia Green”, coordonată de Renata Martinčič, i-a adus Sloveniei premiul National Geographic World Legacy Destination Leadership în 2017. În 2016 Lublijana a fost declarată „Europe’s Greenest Capital”, iar Slovenia „the first Green Country in the World” datorită strategiei de promovare a Direcției de Turism numită „Green Scheme of Slovenian tourism”. În 2017, Renata Martinčič, a reprezentat Slovenia în cadrul Global Tourism Economy Forum.


Mai multe aici


[...]

Bozkurt Atabek

General Manager, Mövenpick 5* Hotel Istanbul, Turcia

Speaker și Invitat / Mövenpick Hotel Istanbul a fost numit Europe’s Leading Business Hotel în World Travel Awards 2017, unul dintre cele mai importante premii din industria ospitalității. Hotelul de 5* Mövenpick este situat în centrul orașului Istanbul. Bozkurt Atabek este un profesionist cu o experiență de peste 25 de ani în industria ospitalității. A urmat cursurile Universității de Turism Dokuz Eylul și Facultatea de Management Hotelier. A fost Director General al Islandia Marriott Long Island, perioadă în care a primit și titlul de “General Manager of the Year”.


Mai multe aici


[...]

Vincent Vermeulen

Managing Director, School for Butlers and Hospitality, Belgia

Speaker și Invitat / Școala de Majordomi fondată de Vincent Vermeulen este una dintre cele mai apreciate din Europa. Vincent Vermeulen reprezintă a patra generație a unei familii care și-a dedicat întreaga viață industriei ospitalității. După ce a condus restaurante cu stele Michelin și a colaborat cu hoteluri de lux din întreaga lume, acesta a pus bazele școlii plecând de la nevoia industriei hoteliere de servicii de înaltă calitate. Este de asemenea fellow al Guild of International Professional Toastmasters. Acesta va vorbi la FORO 2018 despre etichetă.


Mai multe aici


[...]

Chef Thomas Bühner

Proprietar, Restaurant La Vie, Osnabrück: 3* Michelin + 19 puncte Gault&Millau

Speaker și Invitat / Thomas Bühner este unul dintre cei mai premiați și apreciați Chefi din Germania din ultimii 20 de ani și unul dintre cei 10 Chefi deținători de 3 stele Michelin. Restaurantul său din Osnabrück, La Vie, are 3 stele Michelin și 19 puncte Gault&Millau. Thomas Bühner a primit distincția ‘Chef of the Year’ din partea Gault&Millau, a fost ‘Grand Chef’ cu Relais & Chateaux, iar La Vie este membru al ‘Les Grandes Tables du Monde’ din 2010.


Mai multe aici


[...]

Arh. Peter Ippolito

Arhitect, Managing Partner, Ippolito Fleitz Group, Stuttgart, Germania

Speaker și Invitat / Peter Ippolito a studiat arhitectura la Stuttgart și Chicago. În 2002 își deschide propriul studio și reușește să își creeze în timp o reputație la nivel internațional cu ajutorul echipei de 80 de designeri pe care o coordonează. El fost primul designer de interior care a apărut în Interior Design Hall of Fame. Biroul multidisciplinar pe care îl conduce a câștigat peste 260 de premii internaționale pentru interioare: 2017 Best of Year Awards – Interior Design Magazine Winner Casual Dining, Red Dot Design Award, INsider Award, German Design Award Interior Architecture, Iconic Awards etc.


Mai multe aici


[...]

Ben Boury

Manager, Restaurantul Boury: 2* Michelin, Roeselare, Belgia

Speaker și Invitat / Primind 2 stele Michelin la scurt timp după deschidere, Restaurantul Boury a avut o evoluție rapidă pe scena gastronomică europeană. Este o afacere de familie, pe care Ben o conduce alături de fratele său Tim – ‘Chef of the Year’ by Gault&Millau – și de cumnata sa Inge Waeles. O echipă tânără și ambițioasă. Principiul familiei Boury: “nici un compromis referitor la calitate”.


Mai multe aici


[...]

Alon Baranowitz

Founding Partner - ‎BARANOWITZ + KRONENBERG, Israel

 

Speaker și Invitat / Alon Baranowitz și Irene Kronenberg conduc biroul de arhitectură și design interior, BARANOWITZ + KRONENBERG din Tel Aviv,  cu un portofoliu dominat de proiecte pentru industria ospitalității. Alon Baranowitz a studiat arhitectura la New York. Recent, biroul său de arhitectură a fost distins cu  Best International Design Studio la Build Awards 2018, iar restaurantul Pastel, proiectat de către acesta, a fost câștigător global la categoria  Luxury Interior Design/Architecture în cadrul World Luxury Restaurant Awards 2017. Portofoliul BARANOWITZ + KRONENBERG mai include proiecte precum: W Amsterdam Hotel, the Sir Joan Hotel in Ibiza, The Duchess Restaurant, W Away Spa, Topolopompo, Mad Fox Night Club.


Mai multe aici


[...]

Hector Restrepo Calvo

Arhitect, Founding Member, Heres Arquitectura, Spania

Speaker și Invitat / Arhitectul Hector Restrepo a studiat arhitectura în Columbia și în Spania și are în prezent peste 20 de ani de experiență, numeroase premii în domeniu și apariții în reviste de specialitate. La FORO va prezenta povestea restaurării celebrului hotel de lux Soho House din Barcelona, construit în 1845 de familia Mandri în centrul istoric al orașului. Soho House Barcelona a primit patru premii la Vision Style Awards 2018, competiție jurizată de cei mai cunoscuți experți din industria hotelieră: ‘Dreamiest Bedroom’, ‘Europe’s Best Dressed Bed’, ‘Most Sumptuous Spa’ și ‘Style Winner of the Year’.

 

 


Mai multe aici


[...]

Carmen Tănase

Arhitect, Fondator, Enterprise Architecture & Design, România

Speaker și Invitat / Carmen Tănase este coordonatorul proiectului Hilton Garden Inn, proiect realizat de echipa de arhitecți Enterprise Architecture & Design. Hotelul a fost deschis recent în Centrul Vechi al Bucureștiului, de grupul hotelier Hilton. În prezent, biroul de arhitectură are în execuție un alt proiect al aceluiași lanț hotelier, în Budapesta.


Mai multe aici


[...]

Maryna Leo

General Manager, 11 Mirrors Design Hotel, Ucraina

Speaker și Invitat / Maryna Leo este directorul general al Senator Hotels and Apartments (primul și cel mai important lanț hotelier din Ucraina), dar și al 11 Mirrors Design Hotel (primul hotel de design premiat în Europa de Est, denumit Ukraine’s Leading Boutique Hotel în cadrul World Travel Awards 2017).

11 Mirrors Design Hotel – inspired by Wladimir Klitschko


Mai multe aici


[...]

Eliza Yokina

Senior Partner, Cumulus, România

Speaker și Invitat / Arhitect și designer de interior, va prezenta pe scurt proiectele iconice Cumulus precum și câteva proiecte Horeca din perspectiva designului și impactului acestuia.


Mai multe aici 


[...]

Ivona Amariței

Senior Partner, Cumulus, România

Speaker și Invitat / Arhitect coordonator la proiectul Courtyard by Marriott , primul de acest brand în București, partener în echipa Cumulus Architecture. Hotelul MCY este în curs de realizare, Cumulus Architecture având în derulare în acest an 4 proiecte de hoteluri aparținând brandurilor Marriott și Hilton. Toate cele 4 proiecte sunt dezvoltate pe platforma BIM.


Mai multe aici 


[...]

Stephane Barbazan

Tourism & Hospitality Chief Operations Officer, Alexandrion Group

Speaker și Partener / Stephane Barbazan coordonează hotelul de 4* New Montana din stațiunea Sinaia, România. Profesionist de talie internațională în domeniul ospitalității are o experiență de 25 de ani în managementul hotelurilor de 4 și 5 * în țări ca România, Franța, Cuba, SUA și China. Stephane Barbazan s-a întors în România pentru a prelua acest proiect și pentru a contribui la redefinirea Hotelului New Montana ca etalon al excelenței în turism, dar și la rafinarea conceptului de ospitalitate în România, țară de care s-a îndrăgostit. Este absolvent al Școlii Hoteliere VATEL Paris, cu specializarea în management hotelier internaţional.


Mai multe aici  


[...]

Raluca Hrițcu

Co-CEO, Gault&Millau România

Speaker și Invitat / Raluca HRIȚCU este co-CEO Gault&Millau România din septembrie 2017, alături de Ștefan Mortici. În această calitate, ea coordonează componentele de marketing și de HR ale companiei, precum și managementul comunităților de chefi și de administratori de restaurante incluse în ghidul Gault&Millau. Gault&Millau este primul ghid gastronomic la nivel internațional care intră pe piața românească. Pe lângă evaluarea de restaurante, Gault&Millau își propune în România să sprijine prin acțiuni concrete bucătarii, piața de restaurante, publicul larg precum și producătorii locali.


Mai multe aici


[...]

Marius Olteanu

Specification Team Leader, Etex Building Performance

Speaker și Partener / Marius Olteanu, coordonează departamentul tehnic de specificaţii din cadrul companiei Etex Building Performance, fiind de profesie inginer constructor și având o experienţă predominantă în domeniul proiectării sistemelor de anvelope exterioare. Rolul principal al departamentului este de suport tehnic dedicat proiectelor care au nevoie de soluţii tehnice speciale încă din faza de proiectare (performanţe mecanice, acustice, rezistenţă la foc) şi o atenţie deosebită în execuţie. Dintre proiectele de inovaţie de care se ocupă în cadrul companiei se numără sistemele de pereţi din gips-carton cu rezistenţă la foc şi cu înălţime mare de instalare, dezvoltarea sistemelor de fațadă multistrat şi implementarea produselor aferente pe piaţa locală.


Mai multe aici


[...]

Panagiotis Repanas

Marketing Manager, ALUMIL ROM INDUSTRY

Speaker și Partener / A studiat Construcții Civile în Londra și ulterior, a absolvit un MBA cu specializarea în Marketing. În ultimii 6 ani a fost responsabil pentru globalizarea activităților INTERNO DOORS by ALUMIL, având rol de Product and Export Manager, punând bazele unei rețele de distribuție la nivel ridicat în numeroase țări, de pe întreg mapamondul. Experiența sa solidă, atât în construcții, cât și în vânzări și marketing contribuie la identificarea și implementarea acelor practici care conduc la atingerea unor niveluri înalte ale calității, la creșterea indicelui de recunoaștere a brand-ului și valorii, pe care clienții noștri le primesc. El va vorbi despre extinsa experiență ALUMIL în sectorul ospitalității, împreună cu soluțiile dedicate construcțiilor de calitate și spațiilor de locuire ideale.


Mai multe aici


[...]

Lorand Pavai

CTO & Head of Regional Development – Calirom

Speaker și Partener / Lorand este persoana responsabilă de dezvoltarea tehnologică a companiei contribuind și la extinderea sa pe plan internațional prin colaborări cu dealeri și parteneri externi. Adevărata lui pasiune stă în construirea unor soluții combinate de hardware-software inovative, ce pot fi aplicate atât persoanei individuale cât și afacerilor, cu potențial de a face o diferență în domeniul IT chiar și la o scară internațională. Filozofia lui Lorand  constă în faptul că orice soluție tehnologică care rezolvă o problemă trebuie sa fie atât accesibilă cât și ușor de folosit la întregul potențial de utilizatorul final, în caz contrar devine doar o altă variantă desuetă.


Mai multe aici


[...]

Andrei Severin

Export Manager, Calirom

Speaker și Partener / În calitate de fondator și CEO al grupului Hotel Magazin/CAHM, Severin Andrei se poate mândri cu produse cosmetice competitive din punct de vedere al calității, certificate la nivel european, constant actualizate, motiv pentru care sunt exportate în peste 24 de țări din Europa și nu numai, fiind leader de piață în România


Mai multe aici


[...]

Cătălin Călinoiu

Sales and Development Director, CEZ Vânzare

Speaker și Partener / “Ne uităm cu atenție la tendințele din industrii precum HoReCa sau panificație și vedem că direcțiile care domină anul acesta sunt legate de reducerea costurilor de energie electrică și gaze naturale. Ofertele noastre sprijină în mod direct competitivitatea antreprenorilor într-o piață extrem de exigentă, venind astfel cu planuri de eficientizare, specifice nevoilor lor.”


Mai multe aici


[...]

Liviu Gavrilă

Energy Services Manager Department, CEZ România

Speaker și Invitat / Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul serviciilor energetice (în proiecte de la surse regenerabile de energie la eficiență energetică) și beneficiind de sprijinul CEZ ESCO International, Liviu Gavrilă conduce o echipă foarte specializată, capabilă să răspundă tuturor solicitărilor referitoare la soluțiile energetice pentru orice tip de afacere, inclusiv din domeniul HoReCa.


Mai multe aici


[...]

Konstantinos Paschalidis

Managing Partner, HotelBrain, Grecia

Speaker și Invitat / Konstantinos Paschalidis are o vastă experiență în sectorul imobiliar hotelier în mai mult de 16 țări din întreaga lume. HotelBrain este liderul regional în domeniul firmelor de management hotelier, cu o experiență dovedită de aproape două decenii. HotelBrain a fost premiat timp de trei ani consecutiv ca fiind cea mai importantă firmă europeană de gestionare a hotelurilor, cel mai recent premiu fiind Greece’s Leading Hotel Management Company 2017, din cadrul World Travel Awards.


Mai multe aici


[...]